logotype
Квартири в Бургас-Атия ПДФ Печат Е-мейл

Атия - един непознат къс от Рая

Случвало ли Ви се е да искате да избягате от забързаното ежедневие и от шума на бетонната джунгла? Искате тихо и спокойно местенце за отдих, по възможност на морето? То тогава сте попаднали на точното място! Село Атия е отговора на Вашите за пълноценна почивка.

Селото е част от община Созопол и е разположено в близост до нос Атия, от където е получило и името си. В миналото Атия е приютявала двете най-характерни за този регион професии – миньорската и моряшката. Дори и днес, дълго след като мините на Атия са затихнали, селото още се дели на две части – долна-моряшка и горна-миньорска. Въпреки това, хората и в двете части са еднакво топли и гостоприемни, споделяйки своите квартири с дошлите летовници. Към чувството за гостоприемност допринасят и красивите гледки към Странджа планина и безкрайната зеленина на горите около Атия. Тук ще се по-чувствате като на гости на своята баба, отколкото на курорт на морето.

Aко все пак Ви се прииска да се полюбувате на безкрайната върволица от залитащи чужденци и да се поразкършите в ритъма на поп-фолка – няма проблем. Всичко това е на крачка от Вас! Атия се намира само на 10 минути от Созопол и заобикалящите го къмпинги, както и недалеч от град Бургас и заветния Слънчев бряг, където гореизброените удоволствия са в изобилие. За Вас остава да решите само къде искате да се забавлявате – пътищата ни са широки, а автобусите-редовни!

Възможно е да смените щурчетата на Атия с музика през нощта, но през деня Атия ще Ви плени със своя плаж. Представете си незастроена, чиста и полу-празна плажна ивица само за Вас. Няма продавачи на царевица и морски спомени – само Вие, морето и слънцето (препоръчваме носеното на плажен чадър в обедните часове). Водата е винаги топла, а уникалното разположение в залива не позволява образуването на вълни. Освен това е известна с кристалната си чистота, позволяваща да наблюдавате богатите популации от рибки без те да подозират.

Убедихме ли Ви? Тогава разгледайте нашите за квартири в Черноморец (село Атия) и се обадете още днес, за да резервирате своето собствено късче от Рая.